Skip to main content

Pagina principală Meniu de navigareActualizațiDonații11 octombrie10 octombrie10 octombrie9...


Pagina principală


Vizitează-ne pe FacebookTK email icon.svgAjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăCum creez un articolCafeneaAmbasadă / EmbassyDonațiiPortalCăutareIndexCategoriiasturianăfotbalistspaniolVissel KobeatacantSporting de GijónReal ZaragozaLa LigaCopa del ReySupercopa de EspañaValencia CFFC BarcelonaLa LigaUEFA Champions LeagueEuro 2008Cupa Mondială din 2010Campionatul Mondial din 2006Euro 2008Alfredo Di Stéfanocele 735 de pagini recomandate12 octombrie14 octombrieÎncepeți de aiciViațăBiologieMicrobiologiePlanteNevertebrateCordatePeștiAmfibieniReptilePăsăriMamifereFilozofie religioasăTeismAteismCreștinismIudaismHinduismBudismIslamCronologieIstorieCivilizațiiPopoare anticeArheologieRăzboiActualitățiGuvernulGeografieEconomieEducațiePoliticăMediu înconjurătorCulturăIstorieRomâniArmatăSport










(function(){var node=document.getElementById("mw-dismissablenotice-anonplace");if(node){node.outerHTML="u003Cdiv class="mw-dismissable-notice"u003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-close"u003E[u003Ca tabindex="0" role="button"u003Eascundeu003C/au003E]u003C/divu003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-body"u003Eu003Cdiv id="localNotice" lang="ro" dir="ltr"u003Eu003Cdiv align="center" class="plainlinks"u003Enu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003E";}}());




Pagina principală




De la Wikipedia, enciclopedia liberă






Jump to navigation
Jump to search














Articole de calitate

Conținut recomandat


David Villa

David Villa Sánchez (daˈβið ˈβiʎa; n. 3 decembrie 1981), poreclit El Guaje (în traducere din asturiană, Puștiul), este un fotbalist spaniol care evoluează la clubul Vissel Kobe pe postul de atacant.


Deși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la Sporting de Gijón. A trecut apoi după două sezoane la Real Zaragoza, unde a debutat în La Liga, câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — Copa del Rey și Supercopa de España. S-a transferat la Valencia CF în 2005 în schimbul a 12 milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la FC Barcelona pentru 40 de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în La Liga și UEFA Champions League.


Villa și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat Euro 2008 și Cupa Mondială din 2010. A marcat trei goluri în Campionatul Mondial din 2006, și a fost golgeter la Euro 2008, câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul all-time al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la Alfredo Di Stéfano încoace.


continuare...


Alte sugestii dintre cele 735 de pagini recomandate:



  • Războiul de Independență al Greciei

  • I'm Into You

  • Drepturi LGBT în România




Știați că?

Știați că?



Jelly cc11.jpg


  • ... meduza (foto) nu are creier, inimă și urechi?

  • ... Soarele este o pitică galbenă cu spectrul G2V?

  • ... denumirea companiei LEGO provine din cuvintele daneze „leg godt”, care înseamnă „joacă bine”?

  • ... numele lunii august provine de la primul împărat roman, Octavianus Augustus?

  • ... gimnofionii sunt amfibieni lipsiți de membre și de ureche mijlocie, care fac parte din ordinul Gymnophiona?

  • ... specia de molii Neopalpa donaldtrumpi a fost denumită astfel datorită solzilor alb-gălbui de pe cap, care amintesc de părul președintelui american Donald Trump?

  • ... Stan Lee, creatorul personajului Omul Păianjen, provenea din evrei emigrați din România?

  • ... cea mai mare exploatare vizitabilă a sării din Europa este Salina Slănic?













Știri

Știri


Abyi Ahmed


  • 11 octombrie Premiul Nobel pentru Pace a fost decernat premierului etiopian Abiy Ahmed Ali (foto), „pentru eforturile sale de realizare a păcii și cooperării internaționale și pentru inițiativa sa decisivă de a rezolva conflictul de frontieră cu statul vecin Eritreea”.


  • 10 octombrie Guvernul Viorica Dăncilă a fost demis de Parlamentul României în urma unei moțiuni de cenzură pentru care au votat 238 de parlamentari, pragul minim fiind de 233 de voturi.


  • 10 octombrie Premiul Nobel pentru Literatură pentru anul 2018 a fost decernat scriitoarei Olga Tokarczuk, „pentru imaginația narativă care, cu pasiune enciclopedică, reprezintă încrucișarea unor limite ca forme de viață”, iar pentru anul 2019 scriitorului Peter Handke, „pentru influenta creație care, cu ingeniozitate artistică, a explorat periferia și specificitatea experienței umane”.


  • 9 octombrie Premiul Nobel pentru Chimie a fost decernat cercetătorilor John B. Goodenough, M. Stanley Whittingham și Akira Yoshino „pentru dezvoltarea de baterii cu ioni de litiu”.


  • 8 octombrie Premiul Nobel pentru Fizică a fost decernat „pentru contribuții la înțelegerea evoluției Universului și a locului Pământului în Cosmos” cercetătorilor: James Peebles „pentru descoperiri teoretice în cosmologia fizică”, și Michel Mayor și Didier Queloz „pentru descoperirea unei exoplanete pe orbită în jurul unei stele asemănătoare Soarelui”.


Ziua de astăzi în istorie

Ziua de astăzi în istorie


13 octombrie:
Simbolul Ordinului Templierilor



  • 54 e.n. — Împăratul Claudius a fost otrăvit de soția sa Agrippina, eveniment ce a dus la venirea pe tron a fiului ei, Nero.


  • 1307 — Numeroși membri ai ordinului cavalerilor templieri (sigiliul în imagine) au fost arestați din ordinul regelui Filip al IV-lea al Franței, fiind apoi obligați sub tortură să se autodenunțe ca eretici.


  • 1923 — Orașul Ankara a devenit capitala statului turc modern, în locul Istanbulului.


  • Nașteri: Jozef Tiso (1887) – Yves Montand (1921) – Margaret Thatcher (1925)


  • Decese: Joachim Murat (1815) – Karl Adolph Gjellerup (1919) – Walter Brattain (1987)


Alte aniversări: 12 octombrie – 13 octombrie – 14 octombrie



Comunitate

Comunitate


Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.



  • Răsfoiți articolele de calitate și faceți propuneri pentru noi astfel de articole.

  • Consultați politica oficială și eticheta Wikipediei.

  • Apreciați Wikipedia pe Facebook sau promovați-ne pe site-ul dumneavoastră.

  • Există peste 13.800 de localități în România și 1.500 în Republica Moldova. Noi avem câte un articol pentru fiecare dintre ele. Vă invităm să scrieți despre localitatea dumneavoastră preferată.













Wikipedia Română în subiecte



















Științe exacte și matematică

Științe aplicate · Fizică · Chimie · Astronomie · Oameni de știință · Geometrie · Algebră · Matematicieni



Inginerie și tehnologie

Transport · Mașini · Inginerie · Telecomunicații · Informatică și Electronică · Nanotehnologie · Agricultură · Spațiu · Tehnologie militară



Sănătate și medicină

Corpul uman · Boli · Psihologie · Nutriție · Genetică · Tratamente · Urgențe medicale


Biologie

Viață · Biologie · Microbiologie · Plante · Nevertebrate · Cordate · Pești · Amfibieni · Reptile · Păsări · Mamifere











Pământ și geografie

Geologie · Ecologie · Țări · Hărți · Orașe · Mări și oceane · Dealuri · Râuri · Insule · Vreme și climă · Expediții



Societate și științe sociale

Societate · Cultură · Sociologie · Antropologie · Politologie · Guvern · Drept · Politică · Justiție · Educație · Armată



Afaceri și economie

Economie · Industrie · Afaceri · Bănci



Religie și filozofie

Filozofie religioasă · Teism · Ateism · Creștinism · Iudaism · Hinduism · Budism · Islam











Limbi și literatură

Lingvistică · Familii de limbi · Limbi antice · Limbi dispărute · Gramatică · Scriere · Poezie · Romane · Literatură fantastică · Literatură română


Artă

Arhitectură · Sculptură · Muzică · Dans · Pictură · Fotografie · Film



Sport și divertisment

Competiții sportive · Fotbal · Tenis · Baschet · Handbal · Divertisment


Istorie

Cronologie · Istorie · Civilizații · Popoare antice · Arheologie · Război · Actualități











Femei și feminism

Femei după ocupație · Violența împotriva femeilor · Femei în știință · Filozofi · Scriitoare · Romanciere · Laureate ale Premiului Nobel


Biografie

Scriitori · Oameni de știință · Matematicieni · Cântăreți · Actori · Politicieni · Sportivi


Europa

Uniunea Europeană · Țări · Geografie · Politică · Educație · Economie · Istorie · Mediu înconjurător · Limbi · Cultură · Societate · Europeni · Demografie · Sport


România

Guvernul · Geografie · Economie · Educație · Politică · Mediu înconjurător · Cultură · Istorie · Români · Armată · Sport





Alte proiecte



Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:



























   

wikt:


Wikționar
Dicționar liber


   

n:


Wikiștiri
Sursă de știri


   

q:


Wikicitat
Citate și proverbe


   

b:


Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere


   

Wikispecies:Pagina principală


Wikispecii
Director de specii


   

s:Pagina principală


Wikisursă
Bibliotecă liberă


   

voy:


Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere


   

commons:Pagina principală


Commons
Resurse media partajate


   

m:Pagina principală


Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor














Adus de la https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Pagina_principală&oldid=12964142













Meniu de navigare



























(RLQ=window.RLQ||[]).push(function(){mw.config.set({"wgPageParseReport":{"limitreport":{"cputime":"0.512","walltime":"0.670","ppvisitednodes":{"value":451,"limit":1000000},"ppgeneratednodes":{"value":0,"limit":1500000},"postexpandincludesize":{"value":30070,"limit":2097152},"templateargumentsize":{"value":939,"limit":2097152},"expansiondepth":{"value":7,"limit":40},"expensivefunctioncount":{"value":20,"limit":500},"unstrip-depth":{"value":0,"limit":20},"unstrip-size":{"value":0,"limit":5000000},"entityaccesscount":{"value":1,"limit":400},"timingprofile":["100.00% 482.568 1 -total"," 4.68% 22.567 1 Format:Aniversările_zilei"," 4.04% 19.486 1 Format:Aniversările_zilei/13_octombrie"," 3.10% 14.972 1 Format:Aniversările_zilei/core"," 2.88% 13.879 1 Format:Proiecteinrudite"," 2.14% 10.309 9 Format:Click"," 1.47% 7.093 1 Format:Lang"," 0.88% 4.232 1 Format:Știați_că"," 0.76% 3.672 1 Format:Actualități"," 0.65% 3.149 1 Pagina_principală/Categorii"]},"scribunto":{"limitreport-timeusage":{"value":"0.328","limit":"10.000"},"limitreport-memusage":{"value":22204467,"limit":52428800},"limitreport-logs":"157091988nBefore Refs = "{{Infobox football biography\n| name = David Villa\n| image_size = 270\n| fullname = David Villa Sánchezu003Crefu003E{{cite web|title=FIFA World Cup South Africa 2010: List of Players|url=http://www.fifa.com/mm/document/tournament/competition/01/22/85/78/fwc_2010_squadlists.pdf|publisher=Fédération Internationale de Football Association (FIFA)|accessdate=13 September 2013|page=29|format=PDF|date=4 June 2010}}u003C/refu003E\n| height = {{height|m=1.75}}u003Cref name=\"Imdb\"u003E{{cite web|url=http://www.imdb.com/name/nm2300567/bio|title=Biography for David Villa}}u003C/refu003E\n| birth_date = {{birth date and age|1981|12|3}}u003Cref name=\"David Villa\"u003E{{cite web|title = David Villa| url = http://www.uefa.com/teamsandplayers/players/player=66414/profile/index.html | publisher = UEFA| accessdate = 19 June 2010}}u003C/refu003E\n| birth_place = [[Langreo]], [[Spania]]\n|echipaactuală = {{ClubFotbal|Vissel Kobe}} \n|număr = 7\n| position = [[Atacant]]\n| youthyears1 = 1991–1999 | youthclubs1 = [[UP Langreo|Langreo]]\n}}\n'''David Villa Sánchez''' ({{AFI|daˈβið ˈβiʎa}}; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit {{lang|ast|''El Guaje''}} (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''),u003Crefu003E{{cite web|url=http://www.goal.com/en/people/spain/1713/david-villa|title=David Villa Sánchez - Goal.com|publisher=Goal.com|accessdate=2010-09-22}}u003C/refu003Eu003Crefu003E{{cite web|url=http://www.academiadelallingua.com/diccionariu/index.php?cod=27770|title=Diccionariu|publisher=Academia de la Llingua Asturiana|accessdate=2009-09-07|language=spaniolă}}u003C/refu003E este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].u003Crefu003E{{cite news|url=http://www.abc.net.au/news/2014-06-05/david-villa-to-play-in-a-league-next-season/5502418|title=David Villa to play in A-League next season|work=ABC.net.au|publisher=[[Australian Broadcasting Corporation]]|date=5 June 2014|accessdate=5 June 2014}}u003C/refu003Eu003Crefu003E{{cite web|url=http://nycfc.com/News/Latest%20News/2014/June/David-Villa-signs-for-NYCFC |title=David Villa signs for New York City FC - New York City FC |publisher=Nycfc.com |date=21 March 2013 |accessdate=2 June 2014}}u003C/refu003E\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace.u003Cref name=\"SIvilla\"u003E{{cite news|title = David Villa breaks Spain's scoring record | url = http://www.greenwichtime.com/default/article/David-Villa-breaks-Spain-s-scoring-record-703373.php | publisher = Stamford Advocate | date = 2010-10-12 | accessdate = 2010-10-12}} {{Dead link|date=November 2010|bot=H3llBot}}u003C/refu003Eu003Crefu003E{{cite web|title=Goalscoring for Spain National Team|url=http://www.rsssf.com/miscellaneous/span-recintlp.html|publisher=RSSSF|accessdate=2009-02-12}}u003C/refu003E"nBefore templates = "{{Infobox football biography\n| name = David Villa\n| image_size = 270\n| fullname = David Villa Sánchez\n| height = {{height|m=1.75}}\n| birth_date = {{birth date and age|1981|12|3}}\n| birth_place = [[Langreo]], [[Spania]]\n|echipaactuală = {{ClubFotbal|Vissel Kobe}} \n|număr = 7\n| position = [[Atacant]]\n| youthyears1 = 1991–1999 | youthclubs1 = [[UP Langreo|Langreo]]\n}}\n'''David Villa Sánchez''' ({{AFI|daˈβið ˈβiʎa}}; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit {{lang|ast|''El Guaje''}} (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."nBefore images = "{{Infobox football biography\n| name = David Villa\n| image_size = 270\n| fullname = David Villa Sánchez\n| height = {{height|m=1.75}}\n| birth_date = {{birth date and age|1981|12|3}}\n| birth_place = [[Langreo]], [[Spania]]\n|echipaactuală = {{ClubFotbal|Vissel Kobe}} \n|număr = 7\n| position = [[Atacant]]\n| youthyears1 = 1991–1999 | youthclubs1 = [[UP Langreo|Langreo]]\n}}\n'''David Villa Sánchez''' ({{AFI|daˈβið ˈβiʎa}}; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit {{lang|ast|''El Guaje''}} (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."nbefore removeInfobox = "{{Infobox football biography\n| name = David Villa\n| image_size = 270\n| fullname = David Villa Sánchez\n| height = {{height|m=1.75}}\n| birth_date = {{birth date and age|1981|12|3}}\n| birth_place = [[Langreo]], [[Spania]]\n|echipaactuală = {{ClubFotbal|Vissel Kobe}} \n|număr = 7\n| position = [[Atacant]]\n| youthyears1 = 1991–1999 | youthclubs1 = [[UP Langreo|Langreo]]\n}}\n'''David Villa Sánchez''' ({{AFI|daˈβið ˈβiʎa}}; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit {{lang|ast|''El Guaje''}} (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."nafter removeInfobox = "'''David Villa Sánchez''' ({{AFI|daˈβið ˈβiʎa}}; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit {{lang|ast|''El Guaje''}} (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."nAfter Files = "'''David Villa Sánchez''' ({{AFI|daˈβið ˈβiʎa}}; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit {{lang|ast|''El Guaje''}} (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."nBefore backlink = "'''David Villa Sánchez''' ({{AFI|daˈβið ˈβiʎa}}; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit {{lang|ast|''El Guaje''}} (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."nAfter backlink = "'''David Villa Sánchez''' ({{AFI|daˈβið ˈβiʎa}}; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit {{lang|ast|''El Guaje''}} (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."nPreprocessed = "__NOEDITSECTION__u003Cdiv style=\"float:right; margin:0em 0em 0.1em 1em\"u003E[[Fișier:Spain-Tahiti, Confederations Cup 2013 (02) (Villa crop).jpg|border|100px|David Villa]]u003C/divu003E\n\n'''[[David Villa|David Villa Sánchez]]''' (u003Cspan title=\"Notație în Alfabetul Fonetic Internațional\" class=\"AFI\"u003Eu003Csmallu003Eu003C/smallu003Edaˈβið ˈβiʎau003C/spanu003E; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit u003Cspan lang=\"ast\" style=\"font-style:italic\"u003E''El Guaje''u003C/spanu003E (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."nFinal version = "__NOEDITSECTION__u003Cdiv style=\"float:right; margin:0em 0em 0.1em 1em\"u003E[[Fișier:Spain-Tahiti, Confederations Cup 2013 (02) (Villa crop).jpg|border|100px|David Villa]]u003C/divu003E\n\n'''[[David Villa|David Villa Sánchez]]''' (u003Cspan title=\"Notație în Alfabetul Fonetic Internațional\" class=\"AFI\"u003Eu003Csmallu003Eu003C/smallu003Edaˈβið ˈβiʎau003C/spanu003E; n. u003Ctime datetime=\"1981-12-03\"u003E3 decembrie 1981u003C/timeu003E), poreclit u003Cspan lang=\"ast\" style=\"font-style:italic\"u003E''El Guaje''u003C/spanu003E (în traducere din [[Limba asturiană|asturiană]], ''Puștiul''), este un [[fotbal]]ist [[Spanioli|spaniol]] care evoluează la clubul [[Vissel Kobe]] pe postul de [[atacant]].\n\nDeși s-a accidentat grav în copilărie, el și-a început cariera de fotbalist profesionist la [[Sporting de Gijón]]. A trecut apoi după două sezoane la [[Real Zaragoza]], unde a debutat în [[La Liga]], câștigând primele sale titluri la nivel de seniori — [[Copa del Rey]] și [[Supercopa de España]]. S-a transferat la [[Valencia CF]] în 2005 în schimbul a 12u0026nbsp;milioane de euro și a făcut parte din echipa Valenciei care a câștigat Copa del Rey în sezolul 2007–2008. În 2010 s-a transferat la [[FC Barcelona]] pentru 40u0026nbsp;de milioane de euro cu care a câștigat primele titluri în [[La Liga]] și [[UEFA Champions League]].\n\nVilla și-a făcut debutul internațional în 2005. De atunci, a participat la trei turnee finale, devenind titular al echipei Spaniei care a câștigat [[Campionatul European de Fotbal 2008|Euro 2008]] și [[Campionatul Mondial de Fotbal 2010|Cupa Mondială din 2010]]. A marcat trei goluri în [[Campionatul Mondial de Fotbal 2006|Campionatul Mondial din 2006]], și a fost golgeter la [[Euro 2008]], câștigând Gheata de Argint la Cupa Mondială 2010. Este primul jucător spaniol care a ajuns la numărul de 50 de goluri în meciuri internaționale și este golgeterul ''all-time'' al Spaniei, marcând mai multe goluri la Cupa Mondială decât orice alt fotbalist din istoria Spaniei. Media de goluri pe meci la echipa națională a fost mai bună decât a oricărui jucător de la [[Alfredo Di Stéfano]] încoace."na1 = "Războiul de Independență al Greciei"na2 = "I'm Into You"na3 = "Drepturi LGBT în România"n"},"cachereport":{"origin":"mw1254","timestamp":"20191012223804","ttl":3600,"transientcontent":true}}});});{"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Pagina principalu0103","url":"https://ro.wikipedia.org/wiki/Pagina_principal%C4%83","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q5296","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q5296","author":{"@type":"Organization","name":"Contributors to Wikimedia projects"},"publisher":{"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png"}},"datePublished":"2003-07-12T09:06:42Z","dateModified":"2019-07-10T05:54:55Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/4/44/Jelly_cc11.jpg","headline":"Pagina principalu0103 a unui proiect Wikimedia"}(RLQ=window.RLQ||[]).push(function(){mw.config.set({"wgBackendResponseTime":115,"wgHostname":"mw1267"});});

Popular posts from this blog

Taj Mahal Inhaltsverzeichnis Aufbau | Geschichte | 350-Jahr-Feier | Heutige Bedeutung | Siehe auch |...

Baia Sprie Cuprins Etimologie | Istorie | Demografie | Politică și administrație | Arii naturale...

Ciclooctatetraenă Vezi și | Bibliografie | Meniu de navigare637866text4148569-500570979m