Skip to main content

Pagina principală Meniu de navigareActualizațiDonații26 mai19 mai2 mai21 aprilie21 aprilieFacebook


Pagina principală


Vizitează-ne pe FacebookTK email icon.svgAjutorCum mă înregistrezCum modific o paginăCum creez un articolCafeneaAmbasadă / EmbassyDonațiiPortalCăutareIndexCategoriiLady GagaInterscope RecordsEPRedOneQueenBrian Maysynthpopdance-poprock electronictechnoheavy metaldiscohouserock and rollpremiilor GrammyAlbumul anuluiBillboard 200International Federation of the Phonographic IndustryBorn This WayJudasThe Edge of GloryYoü and IBillboard Hot 100iTunespremiilor GrammyMTV Video Music AwardsBorn This Way Ballcele 717 pagini recomandate29 mai31 maiÎncepeți de aiciViațăBiologieMicrobiologiePlanteNevertebrateCordatePeștiAmfibieniReptilePăsăriMamifereFilozofie religioasăTeismAteismCreștinismIudaismHinduismBudismIslamTexte religioaseCronologieIstorieCivilizațiiPopoare anticeArheologieRăzboiActualitățiGuvernulGeografieEconomieEducațiePoliticăMediu înconjurătorCulturăIstorieRomâniArmatăSport










(function(){var node=document.getElementById("mw-dismissablenotice-anonplace");if(node){node.outerHTML="u003Cdiv class="mw-dismissable-notice"u003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-close"u003E[u003Ca tabindex="0" role="button"u003Eascundeu003C/au003E]u003C/divu003Eu003Cdiv class="mw-dismissable-notice-body"u003Eu003Cdiv id="localNotice" lang="ro" dir="ltr"u003Eu003Cdiv class="plainlinks" style="border: 1px solid #ddd; margin: 0 0 3px;"u003Enu003Cdiv class="nomobile" style="float:right"u003Eu003Ca href="/wiki/Wikipedia:Wikimedia_CEE_Spring_2019" title="Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2019"u003Eu003Cimg alt="Logo original-t.png" src="//upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/thumb/d/d3/Logo_original-t.png/171px-Logo_original-t.png" decoding="async" width="171" height="95" data-file-width="1800" data-file-height="1000" /u003Eu003C/au003Eu003C/divu003Enu003Cdiv style="color: grey; max-width:1280px; margin: 12px auto; font-family: Tahoma, u0026#39;DejaVu Sans Condensedu0026#39;, sans-serif; text-align: center; font-size: 16pt; position: relative;"u003EVă invităm să participați la concursul u003Ca href="/wiki/Wikipedia:Wikimedia_CEE_Spring_2019" title="Wikipedia:Wikimedia CEE Spring 2019"u003EWikimedia CEE Springu003C/au003E.u003C/divu003Enu003Cdiv style="clear: both;"u003Eu003C/divu003Enu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003Eu003C/divu003E";}}());




Pagina principală




De la Wikipedia, enciclopedia liberă






Jump to navigation
Jump to search














Articole de calitate

Conținut recomandat


Born This Way

Born This Way este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane Lady Gaga, lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri Interscope Records. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, The Fame (2008) și EP-ul The Fame Monster (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii RedOne și Fernando Garibay cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei E Street Band, Clarence Clemons, și chitaristul formației Queen, Brian May.


Muzica albumului Born This Way provine din stilurile synthpop și dance-pop ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi rock electronic și techno. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, heavy metal, disco, house și rock and roll, în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. Born This Way a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a premiilor Grammy, inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „Albumul anului”.


Born This Way a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia Billboard 200. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de International Federation of the Phonographic Industry (IFPI). Patru single-uri—„Born This Way”, „Judas”, „The Edge of Glory” și „Yoü and I”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul Billboard Hot 100 de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria iTunes. Single-ul promoțional „Hair” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.


Campania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a premiilor Grammy, la ediția din 2011 a premiilor MTV Video Music Awards, precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, Born This Way și albumul de remix-uri Born This Way: The Remix au fost lansate într-o compilație intitulată Born This Way: The Collection. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat Born This Way Ball, demarat în luna aprilie a anului 2012.


continuare...


Alte sugestii dintre cele 717 pagini recomandate:



  • Afacerea Dreyfus

  • IFK Göteborg

  • Războiul Civil Finlandez




Știați că?

Știați că?



Donaldtrumpi frontal.jpg


  • ... specia de molii Neopalpa donaldtrumpi (foto) a fost denumită astfel datorită solzilor alb-gălbui de pe cap, care amintesc de părul președintelui american Donald Trump?

  • ... Stan Lee, creatorul personajului Omul Păianjen, provenea din evrei emigrați din România?

  • ... cea mai mare exploatare vizitabilă a sării din Europa este Salina Slănic?

  • ... prima traducere a Bibliei în limba maghiară a fost făcută de pastorii husiți Toma Peczy și Valentin Milaky la Târgu Trotuș, Bacău, în 1437?

  • ... în rafinării au existat locomotive cu abur fără focar, ce erau încărcate cu abur de la o centrală externă?

  • ... în cazul cedării unui motor, direcția unui avion este folosită pentru a compensa tendința de rotire în jurul axei verticale?

  • ... muzica filmului Aventurile rabinului Jacob a fost compusă de Vladimir Cosma?

  • ... fizicianul Max Born, laureat al Premiului Nobel pentru Fizică, este bunicul cântăreței Olivia Newton-John?













Știri

Știri


Hemicycle of European Parliament, Strasbourg, with chamber orchestra performing.jpg


  • 26 mai În țările Uniunii Europene au loc alegeri pentru Parlamentul European (imagine).


  • 19 mai Olanda a câștigat Concursul Muzical Eurovision 2019 cu Duncan Laurence interpretând piesa "Arcade", acumulând 492 de puncte.


  • 2 mai Se împlinesc 500 de ani de la moartea lui Leonardo da Vinci.


  • 21 aprilie Volodîmîr Zelenski a fost ales președinte al Ucrainei cu 73% din voturi.


  • 21 aprilie Aproximativ 250 de oameni au fost uciși și peste 500 răniți într-o serie de explozii la biserici și hoteluri din Sri Lanka.


Ziua de astăzi în istorie

Ziua de astăzi în istorie


30 mai:
Ioana d'Arc



  • 1431 — În timpul Războiului de O Sută de Ani, Ioana d'Arc (în imagine) a fost arsă pe rug după ce a fost condamnată de un tribunal dominat de englezi.


  • 1536 — Jane Seymour a devenit regină a Angliei după ce s-a căsătorit cu Henric al VIII-lea.


  • 1913 — Primul Război Balcanic s-a încheiat prin semnarea Tratatului de la Londra, prin care, printre altele, se recunoștea independența Albaniei.


  • Nașteri: Hannes Alfvén (1908) – Julius Axelrod (1912) – Steven Gerrard (1980)


  • Decese: Peter Paul Rubens (1640) – Voltaire (1778) – Boris Pasternak (1960)


Alte aniversări: 29 mai – 30 mai – 31 mai



Comunitate

Comunitate


Sunteți pentru prima dată la Wikipedia? Începeți de aici.



  • Răsfoiți articolele de calitate și faceți propuneri pentru noi astfel de articole.

  • Consultați politica oficială și eticheta Wikipediei.

  • Apreciați Wikipedia pe Facebook sau promovați-ne pe site-ul dumneavoastră.

  • Există peste 13.800 de localități în România și 1.500 în Republica Moldova. Noi avem câte un articol pentru fiecare dintre ele. Vă invităm să scrieți despre localitatea dumneavoastră preferată.













Wikipedia Română în subiecte



















Științe exacte și matematică

Științe aplicate · Fizică · Chimie · Astronomie · Oameni de știință · Geometrie · Algebră · Matematicieni



Inginerie și tehnologie

Transport · Mașini · Inginerie · Telecomunicații · Informatică și Electronică · Nanotehnologie · Agricultură · Spațiu · Tehnologie militară



Sănătate și medicină

Corpul uman · Boli · Psihologie · Nutriție · Genetică · Tratamente · Urgențe medicale


Biologie

Viață · Biologie · Microbiologie · Plante · Nevertebrate · Cordate · Pești · Amfibieni · Reptile · Păsări · Mamifere











Pământ și geografie

Geologie · Ecologie · Țări · Hărți · Orașe · Mări și oceane · Dealuri · Râuri · Insule · Vreme și climă · Expediții



Societate și științe sociale

Societate · Cultură · Sociologie · Antropologie · Politologie · Guvern · Drept · Politică · Justiție · Educație · Armată



Afaceri și economie

Economie · Industrie · Afaceri · Bănci



Religie și filozofie

Filozofie religioasă · Teism · Ateism · Creștinism · Iudaism · Hinduism · Budism · Islam · Texte religioase











Limbi și literatură

Lingvistică · Familii de limbi · Limbi antice · Limbi dispărute · Gramatică · Scriere · Poezie · Romane · Literatură fantastică · Literatură română


Artă

Arhitectură · Sculptură · Muzică · Dans · Pictură · Fotografie · Film



Sport și divertisment

Competiții sportive · Fotbal · Tenis · Baschet · Handbal · Divertisment


Istorie

Cronologie · Istorie · Civilizații · Popoare antice · Arheologie · Război · Actualități











Femei și feminism

Femei după ocupație · Violența împotriva femeilor · Femei în știință · Filozofi · Scriitoare · Romanciere · Laureate ale Premiului Nobel


Biografie

Scriitori · Oameni de știință · Matematicieni · Cântăreți · Actori · Politicieni · Sportivi


Europa

Uniunea Europeană · Țări · Geografie · Politică · Educație · Economie · Istorie · Mediu înconjurător · Limbi · Cultură · Societate · Europeni · Demografie · Sport


România

Guvernul · Geografie · Economie · Educație · Politică · Mediu înconjurător · Cultură · Istorie · Români · Armată · Sport





Alte proiecte



Wikipedia este administrată de organizația voluntară Fundația Wikimedia, care coordonează și alte proiecte cu conținut liber și gratuit:



























   

wikt:


Wikționar
Dicționar liber


   

n:


Wikiștiri
Sursă de știri


   

q:


Wikicitat
Citate și proverbe


   

b:


Wikimanuale
Manuale și ghiduri libere


   

Wikispecies:Pagina principală


Wikispecii
Director de specii


   

s:Pagina principală


Wikisursă
Bibliotecă liberă


   

voy:


Wikivoyage
Ghiduri de călătorie libere


   

commons:Pagina principală


Commons
Resurse media partajate


   

m:Pagina principală


Meta-Wiki
Coordonarea tuturor proiectelor














Adus de la https://ro.wikipedia.org/w/index.php?title=Pagina_principală&oldid=12571137










Meniu de navigare



























(RLQ=window.RLQ||[]).push(function(){mw.config.set({"wgPageParseReport":{"limitreport":{"cputime":"0.440","walltime":"0.564","ppvisitednodes":{"value":430,"limit":1000000},"ppgeneratednodes":{"value":0,"limit":1500000},"postexpandincludesize":{"value":30666,"limit":2097152},"templateargumentsize":{"value":845,"limit":2097152},"expansiondepth":{"value":6,"limit":40},"expensivefunctioncount":{"value":36,"limit":500},"unstrip-depth":{"value":0,"limit":20},"unstrip-size":{"value":0,"limit":5000000},"entityaccesscount":{"value":1,"limit":400},"timingprofile":["100.00% 409.132 1 -total"," 5.15% 21.061 1 Format:Aniversările_zilei"," 4.42% 18.096 1 Format:Aniversările_zilei/30_mai"," 3.50% 14.338 1 Format:Aniversările_zilei/core"," 1.89% 7.747 1 Format:Proiecteinrudite"," 1.13% 4.616 1 Format:Știați_că"," 0.94% 3.841 1 Pagina_principală/Categorii"," 0.91% 3.711 9 Format:Click"," 0.89% 3.655 1 Format:Actualități"," 0.71% 2.907 1 Format:Interwiki_principală"]},"scribunto":{"limitreport-timeusage":{"value":"0.287","limit":"10.000"},"limitreport-memusage":{"value":22357086,"limit":52428800},"limitreport-logs":"155919409nBefore Refs = "{{Infobox album\n| Nume = Born This Way\n| Alte_nume = \n| Tip = [[Album de studio]]\n| Artist = [[Lady Gaga]]\n| Coperta = Born This Way.jpg\n| Text = Coperta albumului ''Born This Way''.\n| Background = pink\n| Lansare = u003Csmallu003E[[Fișier:Map_projection-Eckert_IV.png|legătură=https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Map_projection-Eckert_IV.png|25x25px]] MON: [[23 mai]] [[2011]]u003C/smallu003Eu003Cbr /u003Eu003Csmallu003E(vedeți [[#Datele lansărilor|datele lansărilor]])u003C/smallu003E\n| Înregistrare = \n| Limbi = [[Limba engleză|engleză]], [[Limba spaniolă|spaniolă]], [[Limba germană|germană]], [[Limba italiană|italiană]], [[Limba franceză|franceză]]\n| Gen = [[Dance-pop]]\n| Durată = 61:08\n| Casă = Streamline{{·}} [[Kon Live Distribution|Kon Live]] {{·}} [[Interscope Records|Interscope]]\n| Studio = \n| Producător = [[DJ White Shadow|Paul „DJ White Shadow” Blair]]{{·}} [[DJ Snake]]{{·}} [[Fernando Garibay]]{{·}} Lady Gaga{{·}} [[Robert John „Mutt” Lange]]{{·}} [[Jeppe Laursen]]{{·}} [[RedOne]]{{·}} [[Clinton Sparks]]\n| Compilat de = \n| Cronologie = \n| Anterior = ''[[The Remix]]''u003Cbru003E(2010)\n| Acest album = '''''Born This Way'''''u003Cbru003E(2011)\n| Următor = ''[[Born This Way: The Remix]]''u003Cbru003E(2011)\n| Misc = {{Singles\n| Name = Born This Way\n| Type = studio\n| Single 1 = [[Born This Way (cântec)|Born This Way]]\n| Single 1 date = 11 februarie 2011\n| Single 2 = [[Judas (cântec)|Judas]]\n| Single 2 date = 15 aprilie 2011\n| Single 3 = [[The Edge of Glory]]\n| Single 3 date = 9 mai 2011\n| Single 4 = [[Yoü and I]]\n| Single 4 date = 23 august 2011\n| Single 5 = [[Marry the Night]]\n| Single 5 date = 15 noiembrie 2011\n}}}}\n'''''Born This Way''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și [[Fernando Garibay]] cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei [[E Street Band]], [[Clarence Clemons]], și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]].u003Crefu003E{{En icon}}{{cite web|last=Perpetua|first=Matthew|url=https://www.rollingstone.com/music/news/lady-gaga-says-she-loves-bruce-springsteen-wont-do-reality-tv-20110323|title=Lady Gaga Says She Loves Bruce Springsteen, Won't Do Reality TV|work=Rolling Stone|date=March 23, 2011|accessdate=February 6, 2012|deadurl=no|archiveurl=https://web.archive.org/web/20120205030920/http://www.rollingstone.com/music/news/lady-gaga-says-she-loves-bruce-springsteen-wont-do-reality-tv-20110323|archivedate=February 5, 2012 }}u003C/refu003E Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.u003Cref name=\"GrammySnubs\"u003E{{En icon}}{{cite web|url=http://music.yahoo.com/blogs/awards/grammy-snubs-surprises-075201985.html|title=Grammy Snubs and Surprises|last=Grein|first=Paul|date=December 1, 2011|work=[[Yahoo! Music]]|publisher=Yahoo!|accessdate=December 4, 2011|deadurl=no|archiveurl=https://web.archive.org/web/20111222083046/http://music.yahoo.com/blogs/awards/grammy-snubs-surprises-075201985.html|archivedate=December 22, 2011 }}u003C/refu003E\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI).u003Cref name=\"IFPI 1\"u003E{{en icon}}{{cite web|url=http://www.snepmusique.com/wp-content/uploads/2013/01/RIN-2012-SNEP-copie.pdf|title=Global Music Report 2012|publisher=[[International Federation of the Phonographic Industry]]|accessdate=June 8, 2012|page=34}}u003C/refu003E Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958.u003Crefu003E{{En icon}}{{cite web|last=Trust|first=Gary|url=http://www.billboard.com/articles/news/473025/lady-gaga-claims-1000th-hot-100-no-1-with-born-this-way|title=Lady Gaga Claims 1,000th Hot 100 No. 1 with 'Born This Way'|work=[[Billboard (magazine)|Billboard]]|date=February 16, 2011|accessdate=July 28, 2012|deadurl=no|archiveurl=https://web.archive.org/web/20130325075536/http://www.billboard.com/articles/news/473025/lady-gaga-claims-1000th-hot-100-no-1-with-born-this-way|archivedate=March 25, 2013 }}u003C/refu003E Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]].u003Crefu003E{{En icon}}{{cite web|last=Kaufman|first=Gil|url=http://www.mtv.com/news/articles/1658317/lady-gaga-born-this-way-itunes.jhtml|title=Lady Gaga's 'Born This Way' is the Fastest-Selling Single In iTunes History – Music, Celebrity, Artist News|publisher=MTV. [[MTV Networks]]|date=February 18, 2011|accessdate=December 5, 2011|deadurl=no|archiveurl=https://web.archive.org/web/20111119205945/http://www.mtv.com/news/articles/1658317/lady-gaga-born-this-way-itunes.jhtml|archivedate=November 19, 2011 }}u003C/refu003E Single-ul promoțional „[[Hair (cântec)|Hair]]” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''[[Born This Way: The Remix]]'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''[[Born This Way: The Collection]]''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nBefore templates = "{{Infobox album\n| Nume = Born This Way\n| Alte_nume = \n| Tip = [[Album de studio]]\n| Artist = [[Lady Gaga]]\n| Coperta = Born This Way.jpg\n| Text = Coperta albumului ''Born This Way''.\n| Background = pink\n| Lansare = u003Csmallu003E[[Fișier:Map_projection-Eckert_IV.png|legătură=https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Map_projection-Eckert_IV.png|25x25px]] MON: [[23 mai]] [[2011]]u003C/smallu003Eu003Cbr /u003Eu003Csmallu003E(vedeți [[#Datele lansărilor|datele lansărilor]])u003C/smallu003E\n| Înregistrare = \n| Limbi = [[Limba engleză|engleză]], [[Limba spaniolă|spaniolă]], [[Limba germană|germană]], [[Limba italiană|italiană]], [[Limba franceză|franceză]]\n| Gen = [[Dance-pop]]\n| Durată = 61:08\n| Casă = Streamline{{·}} [[Kon Live Distribution|Kon Live]] {{·}} [[Interscope Records|Interscope]]\n| Studio = \n| Producător = [[DJ White Shadow|Paul „DJ White Shadow” Blair]]{{·}} [[DJ Snake]]{{·}} [[Fernando Garibay]]{{·}} Lady Gaga{{·}} [[Robert John „Mutt” Lange]]{{·}} [[Jeppe Laursen]]{{·}} [[RedOne]]{{·}} [[Clinton Sparks]]\n| Compilat de = \n| Cronologie = \n| Anterior = ''[[The Remix]]''u003Cbru003E(2010)\n| Acest album = '''''Born This Way'''''u003Cbru003E(2011)\n| Următor = ''[[Born This Way: The Remix]]''u003Cbru003E(2011)\n| Misc = {{Singles\n| Name = Born This Way\n| Type = studio\n| Single 1 = [[Born This Way (cântec)|Born This Way]]\n| Single 1 date = 11 februarie 2011\n| Single 2 = [[Judas (cântec)|Judas]]\n| Single 2 date = 15 aprilie 2011\n| Single 3 = [[The Edge of Glory]]\n| Single 3 date = 9 mai 2011\n| Single 4 = [[Yoü and I]]\n| Single 4 date = 23 august 2011\n| Single 5 = [[Marry the Night]]\n| Single 5 date = 15 noiembrie 2011\n}}}}\n'''''Born This Way''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și [[Fernando Garibay]] cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei [[E Street Band]], [[Clarence Clemons]], și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „[[Hair (cântec)|Hair]]” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''[[Born This Way: The Remix]]'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''[[Born This Way: The Collection]]''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nBefore images = "{{Infobox album\n| Nume = Born This Way\n| Alte_nume = \n| Tip = [[Album de studio]]\n| Artist = [[Lady Gaga]]\n| Coperta = Born This Way.jpg\n| Text = Coperta albumului ''Born This Way''.\n| Background = pink\n| Lansare = u003Csmallu003E[[Fișier:Map_projection-Eckert_IV.png|legătură=https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Map_projection-Eckert_IV.png|25x25px]] MON: [[23 mai]] [[2011]]u003C/smallu003Eu003Cbr /u003Eu003Csmallu003E(vedeți [[#Datele lansărilor|datele lansărilor]])u003C/smallu003E\n| Înregistrare = \n| Limbi = [[Limba engleză|engleză]], [[Limba spaniolă|spaniolă]], [[Limba germană|germană]], [[Limba italiană|italiană]], [[Limba franceză|franceză]]\n| Gen = [[Dance-pop]]\n| Durată = 61:08\n| Casă = Streamline{{·}} [[Kon Live Distribution|Kon Live]] {{·}} [[Interscope Records|Interscope]]\n| Studio = \n| Producător = [[DJ White Shadow|Paul „DJ White Shadow” Blair]]{{·}} [[DJ Snake]]{{·}} [[Fernando Garibay]]{{·}} Lady Gaga{{·}} [[Robert John „Mutt” Lange]]{{·}} [[Jeppe Laursen]]{{·}} [[RedOne]]{{·}} [[Clinton Sparks]]\n| Compilat de = \n| Cronologie = \n| Anterior = ''[[The Remix]]''u003Cbru003E(2010)\n| Acest album = '''''Born This Way'''''u003Cbru003E(2011)\n| Următor = ''[[Born This Way: The Remix]]''u003Cbru003E(2011)\n| Misc = {{Singles\n| Name = Born This Way\n| Type = studio\n| Single 1 = [[Born This Way (cântec)|Born This Way]]\n| Single 1 date = 11 februarie 2011\n| Single 2 = [[Judas (cântec)|Judas]]\n| Single 2 date = 15 aprilie 2011\n| Single 3 = [[The Edge of Glory]]\n| Single 3 date = 9 mai 2011\n| Single 4 = [[Yoü and I]]\n| Single 4 date = 23 august 2011\n| Single 5 = [[Marry the Night]]\n| Single 5 date = 15 noiembrie 2011\n}}}}\n'''''Born This Way''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și [[Fernando Garibay]] cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei [[E Street Band]], [[Clarence Clemons]], și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „[[Hair (cântec)|Hair]]” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''[[Born This Way: The Remix]]'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''[[Born This Way: The Collection]]''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nbefore removeInfobox = "{{Infobox album\n| Nume = Born This Way\n| Alte_nume = \n| Tip = [[Album de studio]]\n| Artist = [[Lady Gaga]]\n| Coperta = Born This Way.jpg\n| Text = Coperta albumului ''Born This Way''.\n| Background = pink\n| Lansare = u003Csmallu003E[[Fișier:Map_projection-Eckert_IV.png|legătură=https://ro.wikipedia.org/wiki/Fi%C8%99ier:Map_projection-Eckert_IV.png|25x25px]] MON: [[23 mai]] [[2011]]u003C/smallu003Eu003Cbr /u003Eu003Csmallu003E(vedeți [[#Datele lansărilor|datele lansărilor]])u003C/smallu003E\n| Înregistrare = \n| Limbi = [[Limba engleză|engleză]], [[Limba spaniolă|spaniolă]], [[Limba germană|germană]], [[Limba italiană|italiană]], [[Limba franceză|franceză]]\n| Gen = [[Dance-pop]]\n| Durată = 61:08\n| Casă = Streamline{{·}} [[Kon Live Distribution|Kon Live]] {{·}} [[Interscope Records|Interscope]]\n| Studio = \n| Producător = [[DJ White Shadow|Paul „DJ White Shadow” Blair]]{{·}} [[DJ Snake]]{{·}} [[Fernando Garibay]]{{·}} Lady Gaga{{·}} [[Robert John „Mutt” Lange]]{{·}} [[Jeppe Laursen]]{{·}} [[RedOne]]{{·}} [[Clinton Sparks]]\n| Compilat de = \n| Cronologie = \n| Anterior = ''[[The Remix]]''u003Cbru003E(2010)\n| Acest album = '''''Born This Way'''''u003Cbru003E(2011)\n| Următor = ''[[Born This Way: The Remix]]''u003Cbru003E(2011)\n| Misc = {{Singles\n| Name = Born This Way\n| Type = studio\n| Single 1 = [[Born This Way (cântec)|Born This Way]]\n| Single 1 date = 11 februarie 2011\n| Single 2 = [[Judas (cântec)|Judas]]\n| Single 2 date = 15 aprilie 2011\n| Single 3 = [[The Edge of Glory]]\n| Single 3 date = 9 mai 2011\n| Single 4 = [[Yoü and I]]\n| Single 4 date = 23 august 2011\n| Single 5 = [[Marry the Night]]\n| Single 5 date = 15 noiembrie 2011\n}}}}\n'''''Born This Way''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și [[Fernando Garibay]] cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei [[E Street Band]], [[Clarence Clemons]], și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „[[Hair (cântec)|Hair]]” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''[[Born This Way: The Remix]]'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''[[Born This Way: The Collection]]''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nafter removeInfobox = "'''''Born This Way''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și [[Fernando Garibay]] cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei [[E Street Band]], [[Clarence Clemons]], și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „[[Hair (cântec)|Hair]]” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''[[Born This Way: The Remix]]'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''[[Born This Way: The Collection]]''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nAfter Files = "'''''Born This Way''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și [[Fernando Garibay]] cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei [[E Street Band]], [[Clarence Clemons]], și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „[[Hair (cântec)|Hair]]” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''[[Born This Way: The Remix]]'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''[[Born This Way: The Collection]]''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nBefore backlink = "'''''Born This Way''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și Fernando Garibay cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei E Street Band, Clarence Clemons, și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „Hair” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''Born This Way: The Remix'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''Born This Way: The Collection''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nAfter backlink = "'''''Born This Way''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și Fernando Garibay cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei E Street Band, Clarence Clemons, și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „Hair” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''Born This Way: The Remix'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''Born This Way: The Collection''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nPreprocessed = "__NOEDITSECTION__u003Cdiv style=\"float:right; margin:0em 0em 0.1em 1em\"u003E[[Fișier:BTW Album cover.png|border|150px|Born This Way]]u003C/divu003E\n\n'''''[[Born This Way|Born This Way]]''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și Fernando Garibay cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei E Street Band, Clarence Clemons, și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „Hair” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''Born This Way: The Remix'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''Born This Way: The Collection''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."nFinal version = "__NOEDITSECTION__u003Cdiv style=\"float:right; margin:0em 0em 0.1em 1em\"u003E[[Fișier:BTW Album cover.png|border|150px|Born This Way]]u003C/divu003E\n\n'''''[[Born This Way|Born This Way]]''''' este cel de-al doilea album de studio al cântăreței americane [[Lady Gaga]], lansat la 23 mai 2011 sub egida casei de discuri [[Interscope Records]]. Materialul discografic reprezintă o continuare a albumelor anterioare ce au avut parte de succes în toată lumea, ''[[The Fame]]'' (2008) și [[Extended play|EP]]-ul ''[[The Fame Monster]]'' (2009). Gaga a produs și compus toate cântecele de pe album, colaborând cu producătorii [[RedOne]] și Fernando Garibay cu care a mai lucrat în trecut. Solista a lucrat, de asemenea, cu saxofonistul trupei E Street Band, Clarence Clemons, și chitaristul formației [[Queen]], [[Brian May]].\n\nMuzica albumului ''Born This Way'' provine din stilurile [[synthpop]] și [[dance-pop]] ale materialelor anterioare ale cântăreței, încorporând, de asemenea, diferite forme de instrumentație în comparație cu lansările anterioare, cum ar fi [[rock electronic]] și [[techno]]. Albumul conține o gamă variată de genuri muzicale, printre care operă, [[heavy metal]], [[Muzică disco|disco]], [[Muzică house|house]] și [[rock and roll]], în timp ce versurile cântecelor vorbesc despre sexualitate, religie, libertate, feminism și individualism. În ciuda opiniilor împărțite între comentatorii religioși și comentatorii conservativi, albumul a fost bine primit de către criticii de specialitate, aceștia lăudând varietatea stilurilor muzicale și vocea lui Gaga; alții au considerat că artista încearcă prea mult să mulțumească pe toată lumea prin mesajul de încredere în sine al albumului. Numeroase publicații au inclus materialul discografic în listele celor mai bune albume ale anului. ''Born This Way'' a primit trei nominalizări la cea de-a 54-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], inclusiv cea de-a treia nominalizare consecutivă a lui Gaga la categoria „[[Premiul Grammy pentru cel mai bun album al anului|Albumul anului]]”.\n\n''Born This Way'' a obținut poziții de top cinci în majoritatea clasamentelor din întreaga lume, inclusiv în ierarhia [[Billboard 200|''Billboard'' 200]]. În Statele Unite, materialul discografic s-a vândut în peste un milion de exemplare în prima sa săptămână—cele mai multe vânzări în prima săptămână a unui album în ultimii cinci ani; aproape 440.000 de copii s-au vândut pe Amazon în două zile la prețul de 99 de cenți. Albumul s-a vândut în peste șase milioane de exemplare în toată lumea, și a fost al treilea cel mai bine vândut album al anului 2011, potrivit datelor furnizate de [[International Federation of the Phonographic Industry]] (IFPI). Patru single-uri—„[[Born This Way (cântec)|Born This Way]]”, „[[Judas (cântec)|Judas]]”, „[[The Edge of Glory]]” și „[[Yoü and I]]”—au devenit șlagăre de top 10 în Statele Unite. „Born This Way” a fost cea de-a o mia piesă care să ocupe primul loc în clasamentul [[Billboard Hot 100|''Billboard'' Hot 100]] de la inaugurarea acestuia în 1958. Cântecul a devenit, de asemenea, cel mai repede vândut single din istoria [[iTunes]]. Single-ul promoțional „Hair” a avut parte de succes moderat, ajungând în topurile din șaisprezece țări.\n\nCampania de promovare a albumului a inclus interpretări la cea de-a 53-a ediție a [[Premiile Grammy|premiilor Grammy]], la ediția din 2011 a premiilor [[MTV Video Music Awards]], precum și la alte evenimente și emisiuni de televiziune. În noiembrie 2011, ''Born This Way'' și albumul de remix-uri ''Born This Way: The Remix'' au fost lansate într-o compilație intitulată ''Born This Way: The Collection''. Gaga a pornit ulterior într-un turneu de concerte intitulat [[Born This Way Ball]], demarat în luna aprilie a anului 2012."na1 = "Afacerea Dreyfus"na2 = "IFK Göteborg"na3 = "Războiul Civil Finlandez"n"},"cachereport":{"origin":"mw1226","timestamp":"20190530052814","ttl":3600,"transientcontent":true}}});});{"@context":"https://schema.org","@type":"Article","name":"Pagina principalu0103","url":"https://ro.wikipedia.org/wiki/Pagina_principal%C4%83","sameAs":"http://www.wikidata.org/entity/Q5296","mainEntity":"http://www.wikidata.org/entity/Q5296","author":{"@type":"Organization","name":"Contributors to Wikimedia projects"},"publisher":{"@type":"Organization","name":"Wikimedia Foundation, Inc.","logo":{"@type":"ImageObject","url":"https://www.wikimedia.org/static/images/wmf-hor-googpub.png"}},"datePublished":"2003-07-12T09:06:42Z","dateModified":"2019-01-02T08:54:37Z","image":"https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/c/cd/Donaldtrumpi_frontal.jpg","headline":"Pagina principalu0103 a unui proiect Wikimedia"}(RLQ=window.RLQ||[]).push(function(){mw.config.set({"wgBackendResponseTime":127,"wgHostname":"mw1274"});});

Popular posts from this blog

Taj Mahal Inhaltsverzeichnis Aufbau | Geschichte | 350-Jahr-Feier | Heutige Bedeutung | Siehe auch |...

Baia Sprie Cuprins Etimologie | Istorie | Demografie | Politică și administrație | Arii naturale...

Ciclooctatetraenă Vezi și | Bibliografie | Meniu de navigare637866text4148569-500570979m